Bezlepkový podmáslový langoš
Langoš z podmáslí, z bezlepkové mouky, si můžou bez výčitek dopřát i celiaci. Pokud vás již omrzela klasická slaná varianta, vyzkoušejte dokřupava usmažené langoše potřít marmeládou a zakysanou smetanou.
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme vzejít, zhruba 10 minut.
Krok 2: Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek, podmáslí, sodu, olej a sůl. Vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme kynout.
Krok 3: Z těsta tvoříme placičky, které hned smažíme v rozpáleném oleji. Usmažené langoše klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.
Krok 4: Langoše poté dle chuti potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem, nebo jej můžete vyzkoušet na sladko, potřený marmeládou a zakysanou smetanou.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový podmáslový langoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwD6
Moje poznámka
Bezlepkový podmáslový langoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwD6
Nejnovější recepty
Vepřová směs s pórkem a rýží
Přidáno před 5 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Báječná koka roláda
Přidáno před 6 hodinami
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 22 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno 6. 11. 2024 13:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Moravské zelí podle receptu od dědy voní kmínem, cibulí a špekem. Jeden krok se ale musí udělat jinak, radí šéfkuchař Honza
Díky low carb dietě zhubla 40 kilo a postavila na tom své podnikání. Teď Hanka z Poděbrad peče skvělé „dietní“ dorty
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční focaccia
Recept24 před 18 minutami
Anglický rohlík
Lucie1001 před 1 hodinou
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
arabam před 2 hodinami
Šípková marmeláda
Stanas před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky na roštu (bez tuku)
pazderka83 před 4 hodinami
Vynikající likér z ledových kaštanů
Katka S před 5 hodinami
Vajíčkový salát
Beruna před 6 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
Fitulka před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Fitulka před 6 hodinami
Kolouščí kýta na hříbkách a víně
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mléko,
cukr,
droždí sušené,
podmáslí,
soda jedlá,
olej,
sůl,
kečup sladký,
česnek,
sýr strouhaný,
smetana zakysaná,
marmeláda
Komentáře