Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový podmáslový langoš

Langoš z podmáslí, z bezlepkové mouky, si můžou bez výčitek dopřát i celiaci. Pokud vás již omrzela klasická slaná varianta, vyzkoušejte dokřupava usmažené langoše potřít marmeládou a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kacuda

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 16 malých langošů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a necháme vzejít, zhruba 10 minut. Krok 2: Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek, podmáslí, sodu, olej a sůl. Vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme kynout. Krok 3: Z těsta tvoříme placičky, které hned smažíme v rozpáleném oleji. Usmažené langoše klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 4: Langoše poté dle chuti potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem, nebo jej můžete vyzkoušet na sladko, potřený marmeládou a zakysanou smetanou.

Zveřejněno 3. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový podmáslový langoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwD6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový podmáslový langoš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwD6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, cukr, droždí sušené, podmáslí, soda jedlá, olej, sůl, kečup sladký, česnek, sýr strouhaný, smetana zakysaná, marmeláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu