Raffaello dort
Slaďoučký Raffaello dort, plný mandlí a kokosu, bude ozdobou nejen na narozeninové oslavě. Nadýchaný korpus, promazaný krémem z mascarpone a Salka, se v ústech příjemně rozplyne a sklidí úspěch u vašich strávníků.
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Cukr a sůl přidáváme až máme pěnu na bílkách při šlehání.
Krok 2: K ušlehanému sněhu začneme pomalu na menší rychlost zašlehávat po jednom žloutku a lžíci oleje. Nakonec na 2x pozvolna přidáme prosátou mouku. Tu již zamícháme ručně, aby nespadl nadýchaný sníh.
Krok 3: Vylijeme do dortové formy o průměru 24-26 cm. Pečeme na horkovzduch, na 160-170 °C zhruba 40-50 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Opražíme jemně mandle na suché pánvi. Dáme stranou vychladnout.
Krok 5: Vyšleháme do polotuha smetanu s mascarpone. Přidáme mascarpone a Salko, šleháme do pevného krému.
Krok 6: Jakmile máme krém vyšlehaný, přidáme trochu kokosu, zamícháme ručně.
Krok 7: Korpus rozřízneme na 3 stejné pláty. Korpus pokapeme cukrovým rozvarem. Dáme krém, posypeme mandlemi trochu přitlačíme do krému. Dáme další korpus a takhle opakujeme až po obmaz. Zbylým krémem potřeme celý dort. Boky i vrch zasypeme kokosem a dáme vychladit.
Zveřejněno 3. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raffaello dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2GG
Moje poznámka
Raffaello dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2GG
Nejnovější recepty
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 11 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 19 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 8 hodinami
Cuketové brownies
Xion14 před 9 hodinami
Drobenka na koláč
Barunka1 před 9 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 10 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 11 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 12 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 17 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 18 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 18 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
sůl,
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
salko,
mascarpone,
kokos,
mandle
Komentáře