Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový guláš

S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou zeleninou. K masu také skvěle ladí brusinky, které můžeme dle chuti přidat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření, utřený česnek a zalijeme olejem. Promísíme a necháme do druhého dne v chladu marinovat.  Krok 2: Cibuli na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme maso i s kořením a restujeme, až se ze všech stran zatáhne. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak a společně restujeme 10 minut.  Krok 3: Podlijeme vínem, přiklopíme a pomalu dusíme 2 hodiny. Průběžně promícháváme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso bylo do 2/3 ponořené. Krok 4: Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a můžeme přimíchat lžíci brusinek.

TIP: Na co si dát pozor při přípravě zvěřiny

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkV9B

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkV9B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec srnčí, sůl, pepř mletý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, česnek, olej, cibule, sádlo, mrkev, petržel, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, víno červené, perník strouhaný, brusinky

Přidat fotografie receptu