Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinový guláš

S podzimem přichází i sezona zvěřiny. Oblíbeným způsobem, jak ji podávat, je guláš, ve kterém chuť masa podpoříme divokým kořením a výraznou chuť zjemníme kořenovou zeleninou. K masu také skvěle ladí brusinky, které můžeme dle chuti přidat.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 160 min

180 min (20 min příprava + 160 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, přidáme koření, utřený česnek a zalijeme olejem. Promísíme a necháme do druhého dne v chladu marinovat.  Krok 2: Cibuli na sádle osmažíme dozlatova. Přidáme maso i s kořením a restujeme, až se ze všech stran zatáhne. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, zaprášíme mletou paprikou, přidáme rajský protlak a společně restujeme 10 minut.  Krok 3: Podlijeme vínem, přiklopíme a pomalu dusíme 2 hodiny. Průběžně promícháváme a podléváme vodou nebo vývarem, aby maso bylo do 2/3 ponořené. Krok 4: Nakonec zahustíme strouhaným perníkem a můžeme přimíchat lžíci brusinek.

TIP: Na co si dát pozor při přípravě zvěřiny

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkV9B

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinový guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkV9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec srnčí, sůl, pepř mletý, koření nové koření, jalovec, bobkový list, česnek, olej, cibule, sádlo, mrkev, petržel, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, víno červené, perník strouhaný, brusinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu