Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Dokřupava osmažené bramboráky, výborné dušené zelí a vyškvařená slanina sice nepatří mezi nejzdravější jídla, zato báječně chutnají. Vychutnat si je můžeme i se sklenicí vychlazeného piva.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté zelí nakrájíme na nudličky, prolijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zpěníme ji na rozškvařeném špeku a sádle dorůžova. Pak přidáme zelí, kmín, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí doměkka, asi 35-40 minut. Nakonec zelí odkryjeme, aby se odpařilo co nejvíce tekutiny. Zelí dochutíme cukrem a octem. Krok 2: Mezitím nastrouháme oloupané brambory. Polovinu na jemném a polovinu na hrubém struhadle. Necháme chvíli stát, pak slijeme vodu, přidáme mouku, rozšlehaná vejce, prolisovaný česnek a majoránku. Osolíme a opepříme. Pomocí mléka vymícháme středně husté těsto. Krok 3: V pánvi rozpálíme olej. Nalijeme část těsta a bramboráky osmažíme z obou stran dozlatova. Krok 4: Slaninu nebo bůček opečeme v teflonové pánvi na obou stranách dokřupava. Krok 5: Bramboráky rozdělíme na porce, přidáme zelí a rozškvařenou uzeninu.

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s dušeným zelím a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí hlávkové, cibule, špek uzený, sádlo, kmín celý, sůl, vývar masový, cukr, ocet, brambory, mouka hladká, vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, mléko, olej, slanina anglická

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu