Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s kaštanovou náplní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Jedlé kaštany jsou velmi zdravé a jejich lahodná chuť skvěle vynikne i ve slaných pokrmech. Dnes je přidáme spolu se šalvějí a chlebem do rolády z vepřové panenky. Jemné maso plněné zajímavou náplní poslouží jako nevšední podzimní oběd.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, podélně je nařízneme a připravíme si tak plát, který potom naklepeme. Krok 2: Jedlé kaštany a chleba rozmělníme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme oloupanou a najemno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, šalvěj, kaštany i chleba. Vše ochutíme solí a pepřem. Směs rozložíme na plát masa, svineme do rolády a pevně svážeme režnou nití. Krok 3: Na rozpáleném oleji maso zprudka pečeme ze všech stran, poté vložíme do pekáčku a pečeme za občasného podlévání asi 40 minut. Krok 4: Několik celých lístků šalvěje zvlášť opečeme na másle a hotovou roládu jimi obložíme. Krok 5: Podáváme s pečenými bramborami.

TIP: Jedlé kaštany v kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kaštanovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kaštanovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jER

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, kaštan jedlý, chléb tmavý, máslo, cibule červená, česnek, šalvěj, sůl, pepř mletý, olej, máslo

Přidat fotografie receptu