Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka s kaštanovou náplní

Jedlé kaštany jsou velmi zdravé a jejich lahodná chuť skvěle vynikne i ve slaných pokrmech. Dnes je přidáme spolu se šalvějí a chlebem do rolády z vepřové panenky. Jemné maso plněné zajímavou náplní poslouží jako nevšední podzimní oběd.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, podélně je nařízneme a připravíme si tak plát, který potom naklepeme. Krok 2: Jedlé kaštany a chleba rozmělníme na kousíčky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme oloupanou a najemno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájený česnek, šalvěj, kaštany i chleba. Vše ochutíme solí a pepřem. Směs rozložíme na plát masa, svineme do rolády a pevně svážeme režnou nití. Krok 3: Na rozpáleném oleji maso zprudka pečeme ze všech stran, poté vložíme do pekáčku a pečeme za občasného podlévání asi 40 minut. Krok 4: Několik celých lístků šalvěje zvlášť opečeme na másle a hotovou roládu jimi obložíme. Krok 5: Podáváme s pečenými bramborami.

TIP: Jedlé kaštany v kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kaštanovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka s kaštanovou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31jER

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, kaštan jedlý, chléb tmavý, máslo, cibule červená, česnek, šalvěj, sůl, pepř mletý, olej, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu