Zelný hrnec s hovězím masem
Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí pouze dopřát dostatek času masu, aby správně změklo.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky.
Krok 2: Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.
Krok 3: Ve velkém hrnci rozpálíme tuk a maso na něm lehce osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli, kmín, osolíme a opepříme.
Krok 4: Přilijeme asi 1/2 l vody a okořeněné maso necháme dusit pod pokličkou asi 45 minut. Potom přidáme připravené zelí, brambory a mrkev a dusíme dalších 25 minut.
Krok 5: Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný hrnec s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y77
Moje poznámka
Zelný hrnec s hovězím masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y77
Nejnovější recepty
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 3 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 5 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 8 hodinami
Ořechová žemlovka
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Jak na kynuté svatomartinské rohlíčky: Nadýchané máslové pečivo chutná skvěle s makovou či ořechovou náplní
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 5 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
marek.jakub007 před 6 hodinami
Expres kuře na paprice
Mish_Ellie před 6 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
Petaja před 7 hodinami
Holubky od Denisky
DanaBl před 9 hodinami
Rychlá kompotová buchta
Xion14 před 18 hodinami
Kynuté těsto na štrúdl
MilosK před 22 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
zelí bílé hlávkové,
brambory,
mrkev,
cibule,
tuk rostlinný,
kmín celý,
sůl,
Komentáře