Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelný hrnec s hovězím masem

Z čerstvého zelí, hovězího masa, brambor a mrkve připravíme jednoduché jídlo, které dobře zasytí a navíc si na něm pochutnáme. Na přípravě není nic složitého, stačí pouze dopřát dostatek času masu, aby správně změklo.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 70 min

80 min (10 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso opláchneme, pomocí papírové utěrky osušíme a nakrájíme na asi dvoucentimetrové kostky.  Krok 2: Zelí opereme a nakrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno.  Krok 3: Ve velkém hrnci rozpálíme tuk a maso na něm lehce osmahneme, přidáme nakrájenou cibuli, kmín, osolíme a opepříme.  Krok 4: Přilijeme asi 1/2 l vody a okořeněné maso necháme dusit pod pokličkou asi 45 minut. Potom přidáme připravené zelí, brambory a mrkev a dusíme dalších 25 minut. Krok 5: Hotový pokrm dochutíme solí a pepřem.

TIP: Jak dusit maso

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný hrnec s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Y77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelný hrnec s hovězím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Y77

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, zelí bílé hlávkové, brambory, mrkev, cibule, tuk rostlinný, kmín celý, sůl,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu