Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant nadivoko

Bažant je lahůdkou vyhledávanou už po staletí. Jeho jemné maso je velmi zdravé a není tučné. Aby nebylo příliš suché, poklademe ho plátky slaniny a pečeme s kořenovou zeleninou, jablkem a červeným vínem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oškubaného a vykuchaného bažanta, případně staženého z kůže, omyjeme a osolíme. Krok 2: Stehna a prsa prošpikujeme špekem a bažanta vložíme do pekáče. Kořenovou zeleninu, jablko a zbytek špeku nakrájíme na kostičky a rozmístíme kolem bažanta, část vložíme i do útrob. Krok 3: Přidáme koření a mírně podlijeme vínem. Na bažanta poklademe plátky slaniny a pekáč zakryjeme. Krok 4: Pečeme nejdříve přikryté při 190 °C, po 1 hodině odkryjeme a necháme dopéct 30 minut. Krok 5: Po upečení maso obereme od kostí a podáváme s vypečenou šťávou, zeleninou a bramborovým knedlíkem. Krok 6: Zeleninu můžeme také propasírovat a šťávu zahustit jíškou.

TIP: Jak připravit bažanta - tipy a rady pro začátečníky

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRBV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRBV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bažant, sůl, špek, zelenina kořenová, jablko, bobkový list, koření nové koření, jalovec, pepř celý, tymián, víno červené, slanina

Přidat fotografie receptu