Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová paštika

Paštika je fenomén české kuchyně, alespoň, co se týká svačin a cestování. Avšak lahodnou paštiku můžete připravit i třeba na slavnostnější chvíle, třeba z kachních jater. Skvěle se k ní hodí brusinky a stane se tak chutným předkrmem svátečního obědu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, po chvilce i játra a opékáme asi 5 minut, dokud nejsou játra měkká. Krok 2: Vložíme je do mísy, přidáme smetanu, rozměklé máslo, sůl, pepř a vše rozmixujeme ponorným mixérem na hladkou kaši. Krok 3: Připravenou hmotou naplníme malé mističky, povrch uhladíme a dáme na několik hodin do lednice ztuhnout.

Zveřejněno 6. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YzL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6YzL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
játra kachní, máslo, máslo, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu