Podzimní listí
K podzimu nepochybně patří padající listí, které šustí pod nohama. Co byste však řekli na měkké, voňavé a sladké lístky? Z litého těsta dvou barev stačí vykrojit tvary, slepit šlehačkovým krémem a dozdobit. Jistě i děti budou chtít takové listí ochutnat.
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na těsto promícháme v míse až vznikne hladké těsto. Rozdělíme na dvě polovinu a jednu z nich obarvíme kakaem.
Krok 2: Do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku nalijeme světlé těsto, které od hnědého oddělíme silnějším proužkem papíru (nebo můžeme péct každé zvlášť v menších zapékacích miskách. Pečeme na 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 3: Vychladlou smetanu vyšleháme se ztužovačem, přidáme cukr, zakysanou smetanu a marmeládu.
Vykrajovátkem vykrojíme z obou barevných upečených těst tvary listí. Lístky rozkrojíme, naplníme krémem, slepíme a pocukrujeme nebo dle libosti dozdobíme.
Vykrajovátkem vykrojíme z obou barevných upečených těst tvary listí. Lístky rozkrojíme, naplníme krémem, slepíme a pocukrujeme nebo dle libosti dozdobíme.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní listí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YzJ
Moje poznámka
Podzimní listí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YzJ
Nejnovější recepty
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 3 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 12 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 1 hodinou
Cuketové brownies
Xion14 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
Barunka1 před 2 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 3 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 4 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 4 hodinami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 10 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 11 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 11 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
olej,
mléko,
kůra citronová,
kakao,
mouka hrubá,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
smetana kysaná,
cukr moučkový,
marmeláda
Komentáře