Kakaové linecké zdobené čokoládou
Kakaové linecké cukroví je lahodnou variantou tradičního lineckého, kde kakao dodává těsto jemnou čokoládovou chuť a tmavší barvu. Každý kousek je navíc ozdoben kvalitní čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout. Z těsta vyválíme plát 3 mm silný, vykrájíme obdélníčky.
Krok 2: Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 7 minut.
Krok 3: Na krém utřeme máslo s cukrem a skořicí.
Krémem spojíme vždy dva obdélníčky. Povrch zdobíme čokoládou. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Bílou čokoládu rozdělíme na 5 částí, každou dáme do menší skleněné mističky. Krok 5: Čokoládu obarvíme zelenou, žlutou a červenou barvou, na světle hnědou přidáme trochu tmavé čokolády a poslední část zůstane bílá. Mističky postavíme do pekáče s horkou vodou a čokoládu udržujeme stále dostatečně tekutou. Krok 6: Vrchní stranu cukrátka namočíme do zvolené barvy a u jednoho rohu štětečkem uděláme za sebou čtyři barevné čárky (na jednu je hezké použít tmavou čokoládu), vezmeme párátko a děláme tahy z rohu, přes čárky paprskovitě po celém cukrátku k druhé straně. Pracujeme rychle, aby čokoláda na cukrátku neztuhla.
Krémem spojíme vždy dva obdélníčky. Povrch zdobíme čokoládou. Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a podle potřeby naředíme tukem. Bílou čokoládu rozdělíme na 5 částí, každou dáme do menší skleněné mističky. Krok 5: Čokoládu obarvíme zelenou, žlutou a červenou barvou, na světle hnědou přidáme trochu tmavé čokolády a poslední část zůstane bílá. Mističky postavíme do pekáče s horkou vodou a čokoládu udržujeme stále dostatečně tekutou. Krok 6: Vrchní stranu cukrátka namočíme do zvolené barvy a u jednoho rohu štětečkem uděláme za sebou čtyři barevné čárky (na jednu je hezké použít tmavou čokoládu), vezmeme párátko a děláme tahy z rohu, přes čárky paprskovitě po celém cukrátku k druhé straně. Pracujeme rychle, aby čokoláda na cukrátku neztuhla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové linecké zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kgD1
Moje poznámka
Kakaové linecké zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2kgD1
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 1 hodinou
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 17 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 12 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 13 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 13 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 15 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 19 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
skořice,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
čokoláda bílá,
čokoláda tmavá,
tuk ztužený,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (2)