Dančí maso na rajčatech
Dančí maso má specifickou chuť i vůni a díky nízkému obsahu cholesterolu si jej můžete dopřát opravdu často. Velmi se hodí pro přípravu gulášů a pomalu dušených mas. Dančí maso na rajčatech je variace na guláš, plná výrazných chutí a vůní.
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, nakrájíme na kostky, posypeme gulášovým kořením, solí a lžící hladké mouky a promícháme v míse.
Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostky nakrájenou slaninu a na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Ten dáme až ke konci smažení, aby nezhořkl.
Krok 3: Maso vložíme do pánve a necháme osmahnout ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Potom přidáme celé koření (můžeme použít sítko do omáček nebo pláténko pro vyjmutí koření z omáčky). Zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka asi 1 hodinu. Hlídáme a případně podléváme.
Krok 4: Přidáme na kostky nakrájená rajčat a dusíme doměkka dalších asi 20 minut.
Krok 5: Nakonec vmícháme jíšku ze zbytku hladké mouky a případně dochutíme. Necháme ještě krátce povařit.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Moje poznámka
Dančí maso na rajčatech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkEV4
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 12 minutami
Plněné ořechy
Handour před 23 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 48 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 56 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
maso dančí,
rajče,
cibule,
česnek,
slanina,
mouka hladká,
olej,
sůl,
koření gulášové,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření,
jalovec
Komentáře