Rychlá dýňová polévka
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme při podávání nazdobit pistáciemi či dýňovými semínky.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Dýni omyjeme, osušíme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme a zbavíme jádřince, poté je také nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme.
Krok 3: Jablka a dýni vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je olivovým olejem. Pečeme 20 minut a po 8 minutách pečení na plech přidáme i celý česnek. V polovině pečení můžeme promíchat.
Krok 4: Na ghí orestujeme v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme upečenou dýni, česnek i jablka, nastrouhaný zázvor a vše zalijeme vývarem. Krátce povaříme, poté plamen stáhneme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak do ní vmícháme smetanu, pomerančovou šťávu a dochutíme ji solí a pepřem.
Krok 5: Polévku můžeme podávat ozdobenou nasekanou petrželkou, nasekanými pistáciemi, krutony či opraženými dýňovými semínky.
Zveřejněno 8. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá dýňová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZWY
Moje poznámka
Rychlá dýňová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZWY
Nejnovější recepty
Kaštanová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Český kapr
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 8 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 11 hodinami
Jemná tvarůžková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Mrkvové šátečky s povidly
Přidáno 11. 11. 2024 18:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 33 minutami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 1 hodinou
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 2 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 3 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 4 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 8 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 8 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 9 hodinami
Suroviny:
jablko červené,
dýně hokkaido,
olej,
česnek,
cibule červená,
ghee,
sůl,
pepř mletý,
pomeranče,
smetana,
vývar masový,
zázvor
Komentáře