Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá dýňová polévka

Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme při podávání nazdobit pistáciemi či dýňovými semínky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C.  Krok 2: Dýni omyjeme, osušíme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na měsíčky. Jablka oloupeme a zbavíme jádřince, poté je také nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme. Krok 3: Jablka a dýni vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme je olivovým olejem. Pečeme 20 minut a po 8 minutách pečení na plech přidáme i celý česnek. V polovině pečení můžeme promíchat. Krok 4: Na ghí orestujeme v hrnci oloupanou cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile zesklovatí, přidáme upečenou dýni, česnek i jablka, nastrouhaný zázvor a vše zalijeme vývarem. Krátce povaříme, poté plamen stáhneme a polévku rozmixujeme dohladka. Pak do ní vmícháme smetanu, pomerančovou šťávu a dochutíme ji solí a pepřem. Krok 5: Polévku můžeme podávat ozdobenou nasekanou petrželkou, nasekanými pistáciemi, krutony či opraženými dýňovými semínky. 

Zveřejněno 8. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá dýňová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZWY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá dýňová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZWY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko červené, dýně hokkaido, olej, česnek, cibule červená, ghee, sůl, pepř mletý, pomeranče, smetana, vývar masový, zázvor

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu