Svatomartinské koláčky
Ke svatomartinskému pohoštění můžeme podávat i drobné koláčky z kynutého těsta posypané drobenkou. Náplň zvolíme podle své chuti, například tvarohovou nebo povidlovou. Po upečení koláčky provoníme máslem a rumem.
Postup přípravy
Krok 1: Z droždí a trochy vlažného mléka a cukru připravíme kvásek, který zlehka zahustíme moukou a necháme asi 30 minut kynout.
Krok 2: Do mísy dáme zbylou mouku, cukr, žloutky a postupně přiléváme mléko a olej, nakonec smícháme s kváskem a vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, necháme přikryté kynout a poté z něj vytvarujeme malé kuličky, z nich pak vytlačíme dnem malé skleničky koláčky.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C. Těsto naplníme povidly, nebo jinou náplní. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Drobenku připravíme z uvedených surovin, vše smícháme a rozmělníme prsty v drobivou směs.
Krok 4: Pečeme dozlatova. Po upečení potřeme koláčky rozpuštěným máslem smíchaným s kapkou rumu a po vychladnutí je posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 9. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Svatomartinské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6MBO
Moje poznámka
Svatomartinské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6MBO
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí,
mléko,
olej,
žloutek,
vejce,
povidla švestková,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
máslo,
rum,
cukr moučkový
Komentáře