Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie447 kJ /
107 kcal
Bílkoviny2,94 g
Tuky0,83 g
Vláknina8,06 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy19,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200°C. Krok 2: Ryby osolíme a opepříme zvenku i zevnitř a pokapeme citrónovou šťávou. Do bříška vložíme dvě větvičky tymiánu a neoloupaný stroužek česneku, který jsme předtím podrtili plochou stranou nože a podélně překrojili na poloviny. Krok 3: Pstruhy posypeme hladkou moukou a zprudka opečeme na másle z obou stran, (používám kulaté sítko na čaj, které naplním moukou, adresně posypu jednu stranu každé ryby, touto stranou vhodím na pánev s rozpáleným máslem a již na pánvi posypu druhou stranu). Krok 4: Pečeme dohněda a poté přendáme do pekáčku. Krok 5: Polijeme máslovým výpekem, přiložíme zbylý tymián a pečeme 15-20 minut. V polovině pečení ryby obrátíme.

Zveřejněno 8. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQ4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQ4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Výborné!! Moje dvě děti (2+5) velmi ocenily kombinaci česneku a tymiánu! Já jsem ještě do pekáče přidala pár cherry rajčat a předvařené brambory na plátky. Díky za inspiraci!

Díky, Míšo. :-K

:yes::yes:

Eli, tady byly vařeny brambory se špetkou kurkumy http://www.toprecepty.cz/recept/4675-prirodni-kotl... a tady jsem použil kari koření http://www.toprecepty.cz/recept/4946-koleno-v-pivu.... Když už jsou brambory starší, použiji kari, které brambory zárověň i ochutí;-).
Jinak samozřejmě voňavému receptu:-p:-p a krásným fotečkám posílám sedmý bodík;-).:-!:-)):yes::yes::yes:

Jo, tak tohle jo, ryby bych mohla 5x týdně:-p:-p:-p Moc chválím nápad s kurkumou, ještě ji nemám, jdu shánět:-8

Elizo, ty mi lezeš do kuchařky :-(, neboj - jen máme stejné choutky i recept ;-):-p:yes: Jani - k pstruhu bych kari necpala

Mi se ten recept taky moc líbí, pstruha už jsem neměla fakt docela dlouho. Eli, nevím, jestli Jenda nemluvil o kari koření?:-O, teď si vůbec nejsem jistá a já tam cpu kari:-)):-D. Kurkumu stejně nemám.:-// :yes::yes:

Páťo, děkuju...:-8

Výbušná, už jsem ten fór s kurkumou naučila celou širokou rodinu a pár kamarádek...;-) Chuťově brambory příliš neovlivní, ale vypadají kouzelně. Stačí špetka či dvě :-p.

Jo, a fotky, to je nádhera.:yes::yes::-D

taka jednoducha vec a urobi taky zazrak...neuveritelne...nemohla by si to napisat do tipov a trikov?...pstruha nemozem ohodnotit, ale ostatne je vsetko na jednotku

Ano, Eli, to je ono.:yes: Jednoduché, rychlé a vynikající.:yes::-D +

Ještě jsem zapomněla na citrón, už je doplněno...

Jsou vařené s přídavkem kurkumy - to jsem se naučila tady...;-) Tuším, že s tím přišel Jenda, ale jistá si nejsem...každopádně jeden z našich kolegů zde.
Jednou dělala bramborovou kaši s kurkumou, také podle zdejšího receptu (autorku si rychle nevybavím...) a byla fantastická...:-p

eliza ako to, ze mas take zlte zemiaky?:-O

Tématické fráze:
pstruh recepty, jak dlouho péct pstruha, pstruh recept, jak dlouho se pece pstruh, ryba na tymiánu, recepty pstruh, recept pstruh, jak dlouho péct rybu, pečení pstruha, pstruh pečený v troubě, pečený pstruh v troubě, pstruh na timiánu, jak dlouho péct pstruha v troubě, jak péct pstruha, pečený pstruh recept, pstruh s tymiánem, jak dlouho peceme pstruha, pstruh, pstruh na másle tymián, ryba tymian

Suroviny:
pstruh, česnek, tymián, citron, mouka hladká, máslo, pepř bílý, sůl

Přidat fotografie receptu