Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté koláče s hruškovými povidly

Koláče patří mezi jeden z nejtradičnějších moučníků naší gastronomie. Z kynutého těsta připravíme nadýchaná kolečka s důlkem vyplněným kořeněnými hruškovými povidly. Nahoru pak nesmí chybět máslová drobenka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mléko v kastrůlku zahřejeme, rozdrobíme do něj droždí, lehce pocukrujeme a přisypeme trochu mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Krok 2: V zadělávací míse smícháme mouku, cukry, citronovou kůru a sůl. Do mouky uděláme důlek a do něj vyklepneme žloutky, rum a přepuštěný tuk. Na závěr přidáme i vzešlý kvásek s mlékem. Krok 3: Těsto můžeme zpracovat elektrickým hnětačem, bude vláčnější. Necháme na teplém místě kynout minimálně 1 hodinu. Krok 4: Z vykynutého těsta vyválíme placku silnou asi 1 cm. Sklenkou vykrájíme koláčky, do středu vytlačíme důlek pro povidla, dáme zhruba 1 lžičku povidel a okraje koláčů pomažeme rozšlehanými bílky. Na závěr posypeme žmolenkou připravenou z másla, cukru a mouky. Krok 5: Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při 180-200 °C dozlatova.

TIP: Proč jsou koláče tvrdé a jak tomu předejít

Zveřejněno 9. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláče s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwMN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté koláče s hruškovými povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwMN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, droždí, žloutek, rum, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, máslo, sádlo, kůra citronová, sůl, povidla hrušková, bílek, máslo, cukr, mouka polohrubá

Přidat fotografie receptu