Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si takové řezy můžete snadno připravit i vy.
Suroviny pro 1 plech
na plech 23x32 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme. Přidáme mléko s rozkvedlanými vejci, přilijeme olej, rum a vše dobře promícháme.
Krok 2: Přendáme na připravený plech, zarovnáme vršek a dáme péct cca 20 minut, po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme špejlí, zda nelepí, řídíme se vlastní troubou. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 3: Zatím dáme do šlehací mísy všechny suroviny na krém a ušleháme. Našlehaný, hladký krém necháme ještě 10 minut odpočinout a poté navrstvíme na vychladlý korpus. Vršek uhladíme nebo protáhneme zubatou stěrkou. Dáme do chladu nejlépe přes noc ztuhnout.
Krok 4: Odkrojíme okraje a nakrájíme řezy. Ušleháme šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s velkou špičkou jednotlivé řezy ozdobíme. Přidáme čerstvé maliny a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Moje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 5 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 58 minutami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 1 hodinou
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 1 hodinou
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 1 hodinou
Banánová buchta - hrnková
gahim před 1 hodinou
Miliónová polévka
Fitulka před 1 hodinou
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 1 hodinou
Těstovinový salát
Maja77 před 1 hodinou
Vídeňské brambory
Nadja před 2 hodinami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
vejce,
olej,
rum,
tvaroh,
smetana,
smetana,
džem malinový,
pudink bez vaření,
griotka,
smetana,
maliny
Komentáře