Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Úhledné řezy z jemného piškotu, s lahodným smetanovým krémem a zdobením ze šlehačky a malin, to je doslova fantazie ke kávě na nedělní odpoledne. S našim receptem si takové řezy můžete snadno připravit i vy.
Suroviny pro 1 plech
na plech 23x32 cm
1plech
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a promícháme. Přidáme mléko s rozkvedlanými vejci, přilijeme olej, rum a vše dobře promícháme.
Krok 2: Přendáme na připravený plech, zarovnáme vršek a dáme péct cca 20 minut, po 5 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme. Zkusíme špejlí, zda nelepí, řídíme se vlastní troubou. Po upečení necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 3: Zatím dáme do šlehací mísy všechny suroviny na krém a ušleháme. Našlehaný, hladký krém necháme ještě 10 minut odpočinout a poté navrstvíme na vychladlý korpus. Vršek uhladíme nebo protáhneme zubatou stěrkou. Dáme do chladu nejlépe přes noc ztuhnout.
Krok 4: Odkrojíme okraje a nakrájíme řezy. Ušleháme šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s velkou špičkou jednotlivé řezy ozdobíme. Přidáme čerstvé maliny a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Moje poznámka
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9Y1A
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 7 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Český kapr
Přidáno před 8 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 15 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 8 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 9 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 10 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 15 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 15 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 15 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
vejce,
olej,
rum,
tvaroh,
smetana,
smetana,
džem malinový,
pudink bez vaření,
griotka,
smetana,
maliny
Komentáře