Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na špeku

Plátky dobře upečeného vepřového masa, vařené brambory a dušená růžičková kapusta s vyškvařeným špekem tvoří vydatné a lahodné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky. Kapustičky očistíme. Kostičky špeku vyškvaříme, přidáme kapustičky, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a opečeme na oleji, případně na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, potom vše podlijeme vývarem a dáme péct do trouby, maso průběžně podléváme. Krok 3: Asi v polovině pečení přidáme k masu česnek, který však neoloupeme, ale pouze rozebereme na jednotlivé stroužky. Krok 4: Maso po upečení nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými kapustičkami a vařenými bramborami.

TIP: Další oblíbené recepty z růžičkové kapusty

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVpG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVpG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špek, kapusta růžičková, sůl, pepř mletý, cibule, kýta vepřová, kmín celý, olej, vývar masový, česnek

Přidat fotografie receptu