Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové bezé řezy s kaštanovým krémem

Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným mascarpone krémem s kaštanovou příchutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

martinaskardova

Středně náročný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu s horkovzduchem předehřejeme na 150 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: V míse vyšleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuha a zlehka přimícháme škrob s mletými ořechy. Krok 3: Směs vylejeme na plech a pečeme v předehřáté troubě přibližně 1 hodinu (kontrolujeme podle barvy). Krok 4: Než se korpus upeče, tak připravíme kaštanový krém. V míse vyšleháme mascarpone s kaštanovým krémem a podle chuti dosladíme. Krok 5: Upečený korpus vyndáme z trouby a necháme ho zcela vychladnout. Po vychladnutí ho rozdělíme na tři díly, každý potřeme náplní, poskládáme na sebe a necháme do druhého dne odležet v lednici.

TIP: Co udělat z jedlých kaštanů

Zveřejněno 12. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové bezé řezy s kaštanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVyq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ořechové bezé řezy s kaštanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkVyq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, sůl, cukr, škrob kukuřičný, ořechy mleté, mascarpone, krém kaštanový, cukr

Přidat fotografie receptu