Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňský špíglák

Názvem špíglák se v rybářském slangu označuje kapr lysec, kterého tentokrát připravíme s trochou dobrého piva. Kapra podáváme se zajímavou omáčkou s hrozinkami, posypaného křupavými mandlemi a jako přílohu zvolíme například bramborové placky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu v chladu odležet, poté osolíme opepříme. Krok 2: Plátky slaniny opečeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli, koření, položíme plátky kapra kůží dolů, podlijeme pivem a dusíme za občasného přelití ryby do měkka. Krok 3: Porce kapra dáme stranou na teplé místo, omáčku zahustíme nastrouhaným perníkem, vyjmeme koření, přidáme hrozinky a povaříme. Krok 4: Porce kapra posypeme praženými mandlemi a jako přílohu můžeme použít třeba bramborové placičky.

TIP: Další skvělé recepty z kapra

Zveřejněno 12. 11. 2024

Poznámka autorky Handour

Špíglák je název pro kapra lysce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský špíglák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwK5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plzeňský špíglák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwK5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, slanina, pivo světlé, perník na strouhání, cibule, citron, sůl, pepř mletý, bobkový list, pepř celý, olej, máslo, rozinky, mandle

Přidat fotografie receptu