Jesenický závitek z vepřové kýty
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte. Podávejte nejlépe s domácím kynutým knedlíkem nebo s rýží.
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu nakrájené cibule osmažíme na lžíci sádla dozlatova. Přidáme nakrájené, na sítku opláchnuté zelí, nastrouhané brambory a podusíme do poloměkka. Dle chuti osolíme, přidáme uzený bůček nakrájený na kostičky, vejce a vše promícháme.
Krok 2: Plátky kýty naklepeme přes potravinovou fólii, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme špetkou drceného kmínu. Na plátky rozdělíme zelnou směs, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme zbytek nakrájené cibule a osmažíme dosklovita. Vložíme závitky, necháme ze všech stran zatáhnout a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka asi 25-30min.
Krok 4: Poté závitky vyjmeme a dáme stranou. Šťávu vysmahneme na tuk. Do tuku zarestujeme rajčatový protlak, přidáme 1 lžíci jíšky a podlijeme vývarem. Metličkou promícháme a provaříme.
Krok 5: Doladíme dle chuti, solí nebo špetkou cukru, dle kyselosti protlaku.
Krok 6: Ze závitků odstraníme provázek a vložíme je zpět do hrnce. Prohřejeme spolu s omáčkou a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 13. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jesenický závitek z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQxK
Moje poznámka
Jesenický závitek z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQxK
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 44 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
bůček uzený,
brambory,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek,
vejce,
pasta rajčatová,
vývar masový,
jíška
Komentáře