Jesenický závitek z vepřové kýty
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte. Podávejte nejlépe s domácím kynutým knedlíkem nebo s rýží.
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu nakrájené cibule osmažíme na lžíci sádla dozlatova. Přidáme nakrájené, na sítku opláchnuté zelí, nastrouhané brambory a podusíme do poloměkka. Dle chuti osolíme, přidáme uzený bůček nakrájený na kostičky, vejce a vše promícháme.
Krok 2: Plátky kýty naklepeme přes potravinovou fólii, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme špetkou drceného kmínu. Na plátky rozdělíme zelnou směs, zavineme a svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 3: V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme zbytek nakrájené cibule a osmažíme dosklovita. Vložíme závitky, necháme ze všech stran zatáhnout a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka asi 25-30min.
Krok 4: Poté závitky vyjmeme a dáme stranou. Šťávu vysmahneme na tuk. Do tuku zarestujeme rajčatový protlak, přidáme 1 lžíci jíšky a podlijeme vývarem. Metličkou promícháme a provaříme.
Krok 5: Doladíme dle chuti, solí nebo špetkou cukru, dle kyselosti protlaku.
Krok 6: Ze závitků odstraníme provázek a vložíme je zpět do hrnce. Prohřejeme spolu s omáčkou a podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 13. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jesenický závitek z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQxK
Moje poznámka
Jesenický závitek z vepřové kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQxK
Nejnovější recepty
Zelné závitky
Přidáno před 21 minutami
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 12 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 15 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 18 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 23 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak připravit poctivý silný vývar? Pro intenzivnější chuť kosti nejdříve opečte, pro čirý vývar sbírejte pěnu
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Daniela z Hell's Kitchen ujíždí na tataráku a bojí se cukrařiny: Vlastní restauraci bych nechtěla, vzala by mi moji lásku, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 10 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 10 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 12 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 13 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 14 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 14 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 18 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 20 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 20 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 21 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
cibule,
bůček uzený,
brambory,
zelí kysané,
kmín drcený,
česnek,
vejce,
pasta rajčatová,
vývar masový,
jíška
Komentáře