Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná jablka

Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme. Nadívaná jablka můžeme podávat například se salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka opláchneme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Částečně vydlabeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Krok 2: V míse smícháme mleté drůbeží maso, jablečnou dužinu, jemně nakrájenou cibuli, smetanu a vejce. Osolíme, okořeníme mletým pepřem, nasekanou petrželkou a dobře promícháme. Krok 3: Směsí naplníme připravená jablka, vršky posypeme nastrouhanou goudou. Naplněná jablka naskládáme do zapékací misky. Krok 4: Mírně podlijeme vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

TIP: Jablka ve slané kuchyni

Zveřejněno 15. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVX2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná jablka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVX2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso drůbeží, cibule, vejce, jablko, smetana kysaná, sýr gouda, sůl, pepř mletý, petrželka

Přidat fotografie receptu