Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placky z kysaného zelí

Kysané zelí je u nás tradiční surovinou. Skvělé je jak samotné na vidličku, tak i třeba jako základ na křupavé placky. Ty připravíme jednoduchým smícháním všech surovin a usmažením na olej nebo také na sádle.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

saaliinaa

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kysané zelí necháme lehce okapat a podle potřeby jej pokrájíme na menší kousky. Krok 2: V míse smícháme mouky, vejce, vodu, zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, promačkaný česnek. Přidáme koření a dobře prohněteme. Ze směsi tvoříme placky. Krok 3: Placky smažíme do křupava ve vrstvě dobře rozpáleného oleje.

TIP: 20 nejlepších receptů z kysaného zelí

Zveřejněno 15. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Yj2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky z kysaného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Yj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí kysané, mouka hrubá, mouka polohrubá, voda, vejce, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu