Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový obrácený koláč

Obrácený koláč je klasický francouzský podzimní dezert. Připravuje se tak, že na karamelovou vrstvu poklademe kousky ovoce a to nakonec přelijeme těstem. Koláč je voňavý, šťavnatý a vypadá pěkně na pohled

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a zamícháme do vyšlehané hmoty. Krok 2: Hrušky nakrájíme na plátky. Troubu včas rozpálíme na 170 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Krupicový cukr rozpustíme v kastrůlku na karamel, pak přidáme máslo a necháme rozpustit. Krok 4: Karamel střídavě nalijeme na plech, poklademe hruškami a zalijeme těstem. Krok 5: Pečeme asi 25-30 minut. Po upečení překlopíme na druhý plech a opatrně sundáme papír, necháme zcela vychladnout.

TIP: Jak připravit obrácený koláč

Zveřejněno 18. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový obrácený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2nO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový obrácený koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2nO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, kypřící prášek, vejce, olej, cukr třtinový, pudink vanilkový, hruška, máslo, cukr krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu