Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát s řapíkatým celerem a jablky

Pokud jako každý rok plánujete na Vánoce připravit pro rodinu bramborový salát, máme pro Vás zdravější verzi se sníženým podílem majonézy. V salátu je navíc řapíkatý celer a jablko, které mu přidávají na chuti. Po tomto salátu vám těžko od žaludku určitě nebude.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlina.simr pavlina.simr

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + odležení 24 hodin

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + odležení 24 hodin)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory i se slupkou důkladně umyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu, ztlumíme a na mírném ohni vaříme asi 20-25 minut dle velikosti brambor. Poté scedíme a necháme lehce vychladnout. Krok 2: Mrkev oloupeme a uvaříme doměkka v lehce osolené vodě. Trvá to asi 10-15 minut. Uvařenou mrkev scedíme a zchladíme ve studené vodě. Krok 3: Do menšího hrnce napustíme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vložíme vejce a vaříme je 9 minut. Poté je ihned scedíme, zchladíme pod tekoucí studenou vodou a oloupeme. Krok 4: V malém hrnci přivedeme vodu k varu, nasypeme do ní mražený hrášek a necháme ho projít varem. Poté jej ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat na sítku. Krok 5: Řapíky celeru omyjeme, odřízneme suché konce a svrchní tuhá vlákna oloupeme škrabkou na brambory. Krok 6: Jablko umyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. Krok 7: Vejce, mrkev, řapíkatý celer a sterilované okurky nakrájíme na drobné kostičky. Krok 8: Do velké mísy nakrájíme brambory pomocí strunového kráječe. Nakrájené brambory zakápneme 1 lžící olivového oleje a promícháme. Jednotlivé kusy brambor se tak od sebe hezky oddělí. Krok 9: Postupně přidáme nakrájenou zeleninu, jablko a vejce a nakonec i hrášek. Osolíme, opepříme a společně lehce promísíme. Krok 10: Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Důkladně promícháme a případně dochutíme solí, pepřem nebo citronovou šťávou. Krok 11: Salát připravujeme nejlépe den předem, aby se rozležel a chutě se hezky propojily.

TIP: 7 oblíbených receptů na bramborový salát

Zveřejněno 16. 11. 2024

Poznámka autorky pavlina.simr

Pokud máte možnost, použijte co nejvíce surovin z vlastní zahrady a domácí vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový salát s řapíkatým celerem a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRq6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, celer řapíkatý, hrášek mražený, okurky sterilované, jablko, olej olivový, šťáva citronová, majonéza, smetana zakysaná, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu