Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesný koláč s jablky a mákem

Nejen pro příznivce zdravého životního stylu je určen tento koláč. Díky jablku, které je přidané do těsta je krásně vláčný. Čokoládová poleva z kvalitní čokolády a smetany je už jen třešničkou na dortu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

AnetMed AnetMed

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vo väčšej miske rozbijeme 6 celých vajec, pridáme cukor a dobre prešľaháme. Do hmoty prisypeme ovsené vločky a ponorným mixérom vločky dobre vymixujeme až kým nám nevznikne hustejšie hladké cestíčko. Pridáme roztopený kokosový olej, nastrúhame jabĺčko, pridáme kypriaci prášok a nakoniec mak. Ak sa hmota bude zdať riedka prisypeme hladkú múku alebo pridáme vločky na zahustenie. Krok 2: Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 150-160 °C približne 30 minút do zlatista. Krok 3: Medzitým si pripravíme polevu: čokoládu (použila som tyčinky Merci) roztopíme v zohriatej smotane (spravíme klasickú ganache) a miešame kým nevznikne hustá čokoládová poleva. Krok 4: Polevu natierame na vychladnutý korpus koláčika. Môžeme ešte dozdobiť topingom.

TIP: Cukroví z ovesných vloček

Zveřejněno 17. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesný koláč s jablky a mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ2k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Koláč vypadá úžasně, úplně láká k zakousnutí. Určitě brzy upeču. Děkuji za recept.

Monika ďakujem , nech vám chutná

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, vločky ovesné jemné, kypřící prášek do pečiva, mák, jablko, olej kokosový, smetana ke šlehání, čokoláda

Přidat fotografie receptu