Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandlové pracny

Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat rozležet. Na vašem svátečním stole pak sklidí úspěch.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 128 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 8 min

128 min (120 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pracovní desku prosejeme mouku, přidáme mleté mandle, moučkový cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou čokoládu, skořici, rozdrcené hřebíčky a špetku zázvoru. Krok 2: Přidáme kousky změklého másla a žloutek a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a odložíme do lednice alespoň na 2 hodiny. Krok 3: Formičky na pracny vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Připravené formičky naplníme těstem, naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 8 minut. Krok 4: Ihned po upečení pracny vyklopíme a ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

TIP: Kdy péct pracny, aby se správně rozležely

Zveřejněno 19. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vPK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandlové pracny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, mandle mleté, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda hořká, koření hřebíček, skořice mletá, zázvor, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu