Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybička z listového těsta

Využití listového těsta je opravdu rozličné. Vykouzlete z něj krásné rybičky s náplní z jablek a hrozinek, která navíc krásně voní po skořici. Rybičky potěší nejen dětské strávníky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na slabé plátky nebo nahrubo nastrouháme. Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly a každý rozválíme na plát o velikosti 17x22 cm. Střed (6x6 cm), kousek od vrchního okraje posypeme malou vrstvou ovesných vloček, dáme hromádku jablek, posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami. Krok 4: Do těsta po stranách, uděláme od hromádky jablek 4 zářezy, 2 cm od sebe, směrem k okraji a šikmo dolů. Proužky těsta střídavě, šikmo, pokládáme přes náplň od hlavy. Na konci vytvarujeme ocas. Na oko použijeme hrozinku s kolečkem těsta. Krok 5: Hotové ryby potřeme rozšlehaným vejcem, přeneseme na připravený plech a pečeme na 190°C dozlatova.

TIP: Jak udělat a péct listové těsto?

Zveřejněno 19. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybička z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvN5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybička z listového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, jablko, rozinky, vločky ovesné, cukr krystal, skořice mletá, vejce

Přidat fotografie receptu