Povidla pečená v troubě
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 413 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 137,50 g |
Postup přípravy
Zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme asi 4 hodiny. Nemícháme. Krok 5: Necháme zchladnout, pak rozmixujeme tyčovým mixérem nebo šťouchadlem na brambory. Krok 6: Pokud povidla nejsou dostatečně tuhá, přendáme je do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Krok 7: Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé nalijeme lžíci rumu. Krok 8: Dobře očistíme hrdla sklenic, zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 minut dnem nahoru. Krok 9: Pokud chceme obětovat místo rumu kvalitnější destilát (nejlépe slivovici) nalijeme lžíci na dno víčka, zapálíme a víčkem ihned uzavřeme sklenici. Destilát steče na povrch povidel a malou chviličku hoří na nich i na víčku (dokud má kyslík) a prostor mezi povidly a víčkem se vysteriluje (povidla se nekazí). Když se víčko uzavře, plamínek zhasne. Krok 10: Varianta 2:
Zmírníme teplotu na 50 °C a pečeme 8-10 hod (nejlépe přes noc). Nemícháme. Krok 11: Pak povidla můžeme, ale nemusíme, rozmixovat.
Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé nalijeme lžíci rumu. Krok 12: Dobře očistíme hrdla sklenic, zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 minut dnem nahoru. Krok 13: Opět můžeme vysterilovat zapáleným destilátem (viz. bod 9).
Zveřejněno 9. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
Moje poznámka
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 13 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 8 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 14 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 14 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 15 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
švestková povidla z trouby,
švestková povidla v troubě,
hrušková povidla v troubě,
domácí švestková povidla v troubě,
vaření povidel v troubě,
pečená hrušková povidla,
švestkové povidla v troubě,
pečená povidla bez míchání,
povidla,
vaření povidel,
pečené švestky v troubě,
recept na svestkova povidla v troube,
švestková povidla bez míchání v troubě,
recepty svestkove povidla v troube,
pečená povidla z jablek,
jablková povidla,
pečená jablka v troubě,
hrušková povidla pečená,
pečení povidel,
pečené hruškové povidla
Suroviny:
švestky,
cukr krystal,
šťáva citronová,
rum
Komentáře (58)