Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená jablka se skořicí

Připravte rodině skvělý dezert. Smažená kolečka z jablek v křupavém těstíčku jsou nejlepší těsně po dohotovení. Zpracovat můžete i jablíčka, která mají nějakou tu vadu na kráse. V moučníku budou vynikající.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Hordubal65

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nakrájejte na plátky silné asi jeden centimetr a vykrajovátkem na cukroví nebo nožem z každého plátku vyřízněte střed. Krok 2: Smíchejte všechny suroviny na těstíčko a postupně v něm obalte plátky jablek. Poté je smažte na pánvi v rozpáleném oleji. Krok 3: Když jsou jablka zlatavá, vyndejte je na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk, a ještě teplá je obalte v cukru smíchaném se skořicí.
Před namočením do těstíčka můžete obalit jablka v sypkém vanilkovém pudingu.

TIP: Smažené moučníky

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená jablka se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EAQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená jablka se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8EAQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
jablko, skořice mletá, cukr, olej, pudink vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, cukr, vejce, mléko

Přidat fotografie receptu