Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Tímto krásným svátečním pokrmem jistě ohromíte své hosty. Balíčky z listového těsta skrývají roládu z vepřové panenky zabalenou do mangoldových listů, plněnou zajímavou nádivkou ze slaniny, ořechů a sýra.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kousky a osmahneme ji v přepuštěném másle. Chlebu odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, ty pokropíme vínem a necháme nasáknout. Ořechy nasekáme a nasypeme do misky společně se sýrem. Přisypeme vychladlou opečenou slaninu, mírně osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 2: Maso rozdělíme na dvě části, očistíme, zbavíme blan, omyjeme, osušíme a ostrým nožem každý kus podélně rozkrojíme. Nyní dále vedeme podélné řezy tak, aby z masa vznikl plát. Opatrně oba pláty přes fólii naklepeme. Po odstranění fólie maso osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme pláty masa a ty pevně zatočíme. Listy mangoldu omyjeme, osušíme a obě rolky do nich zabalíme. Listy můžeme předem blanšírovat, nechat vychladnout a následně jimi obalit masovou rolku. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny, pomocí hladké mouky z každé rozválíme pláty silné asi 3 mm. Odkrojíme z nich 4 úzké dlouhé proužky a dáme je prozatím stranou. Do těsta pevně zabalíme maso. Krok 4: Vejce rozšleháme s troškou vody. Oba záviny položíme na plech zakrytý pečicím papírem. Potřeme je vejcem a ozdobíme proužky těsta, které jsme nechali stranou. Ty také potřeme vejcem. Krok 5: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 5 minut zapékáme. Potom příkon tepla zmírníme na 180 °C a pečeme dalších 25-30 minut. Pokud se těsto svrchu příliš připéká, zakryjeme plech alobalovou fólií. Po vyndání z trouby necháme chvilku odpočinout, překrojíme, aby vznikly čtyři porce, které podáváme na listech salátu.

TIP: Co dalšího připravit z vepřové panenky

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7lk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7lk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina uzená, ghee, chléb toustový tmavý, víno bílé suché, jádra ořechová, sýr tvrdý, sůl, pepř drcený, panenka vepřová, listy mangoldu, těsto listové, mouka hladká, vejce

Přidat fotografie receptu