Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Tímto krásným svátečním pokrmem jistě ohromíte své hosty. Balíčky z listového těsta skrývají roládu z vepřové panenky zabalenou do mangoldových listů, plněnou zajímavou nádivkou ze slaniny, ořechů a sýra.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na drobné kousky a osmahneme ji v přepuštěném másle. Chlebu odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na kostičky, ty pokropíme vínem a necháme nasáknout. Ořechy nasekáme a nasypeme do misky společně se sýrem. Přisypeme vychladlou opečenou slaninu, mírně osolíme, opepříme a dobře promícháme. Krok 2: Maso rozdělíme na dvě části, očistíme, zbavíme blan, omyjeme, osušíme a ostrým nožem každý kus podélně rozkrojíme. Nyní dále vedeme podélné řezy tak, aby z masa vznikl plát. Opatrně oba pláty přes fólii naklepeme. Po odstranění fólie maso osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme pláty masa a ty pevně zatočíme. Listy mangoldu omyjeme, osušíme a obě rolky do nich zabalíme. Listy můžeme předem blanšírovat, nechat vychladnout a následně jimi obalit masovou rolku. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny, pomocí hladké mouky z každé rozválíme pláty silné asi 3 mm. Odkrojíme z nich 4 úzké dlouhé proužky a dáme je prozatím stranou. Do těsta pevně zabalíme maso. Krok 4: Vejce rozšleháme s troškou vody. Oba záviny položíme na plech zakrytý pečicím papírem. Potřeme je vejcem a ozdobíme proužky těsta, které jsme nechali stranou. Ty také potřeme vejcem. Krok 5: Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a 5 minut zapékáme. Potom příkon tepla zmírníme na 180 °C a pečeme dalších 25-30 minut. Pokud se těsto svrchu příliš připéká, zakryjeme plech alobalovou fólií. Po vyndání z trouby necháme chvilku odpočinout, překrojíme, aby vznikly čtyři porce, které podáváme na listech salátu.

TIP: Co dalšího připravit z vepřové panenky

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7lk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná vepřová svíčková v listovém těstě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7lk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
slanina uzená, ghee, chléb toustový tmavý, víno bílé suché, jádra ořechová, sýr tvrdý, sůl, pepř drcený, panenka vepřová, listy mangoldu, těsto listové, mouka hladká, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu