Bramborový quiche
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře zasytí, ať už zatepla jako oběd, tak zastudena jako pohoštění pro přátele.
Postup přípravy
Krok 1: Z uvedených ingrediencí uhněteme tužší těsto, které necháme asi 30 minut v lednici odpočinout.
Krok 2: Na másle orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a podusíme je. Oloupané brambory pokrájíme a rozpůlené kapustičky necháme povařit asi 5 minut ve slané vodě. Těsto rozválíme a přeneseme do vymazané zapékací formy. Tu vyložíme těstem tak, abychom vytvořili vyšší okraje.
Krok 3: Zeleninu a houby smícháme, přidáme utřený česnek, směs osolíme, okořeníme zbylým kořením a bylinkami, vše zalijeme vejcem s rozmíchanou smetanou a bohatě posypeme sýrem. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 180 °C asi 35-40 minut.
Krok 4: Podáváme teplý nebo studený, např. se zakysaným mlékem nebo podmáslím.
Zveřejněno 23. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Moje poznámka
Bramborový quiche
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERZpN
Nejnovější recepty
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 2 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a Paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 5 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový mozeček
HanaVl před 26 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 36 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 44 minutami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 51 minutami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 52 minutami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 2 hodinami
Krkovička z trouby
jtrecepty před 2 hodinami
Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou
David@ před 3 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 5 hodinami
Borůvkové muffiny
tara23 před 6 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
žloutek,
sůl,
voda,
tuk,
mouka,
máslo,
cibule,
žampióny,
brambory,
kapustičky,
sůl,
česnek,
petrželka,
pepř drcený,
majoránka,
ořech muškátový,
vejce,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře