Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové perníčky s lipovým medem

S přípravou voňavých vánočních perníčků rády pomáhají i děti. Receptů na jejich přípravu je nespočet - tentokrát je připravíme ze špaldové mouky a lipového medu. K nazdobení použijeme vlašské ořechy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 80 kusů

80kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, sodu, lipový med, změklé máslo, třtinový cukr, 2 vejce a skořici. Rukama zpracujeme kompaktní těsto a poté ho dáme do lednice na pár minut odležet, aby se s ním lépe pracovalo. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na 175 °C. Krok 3: Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 0,5 cm a vykrajujeme z něj libovolné perníkové tvary. Perníčky skládáme s rozestupem vedle sebe (perníčky trochu nabydou) na plech vyložený pečicím papírem a pomocí mašlovačky je potřeme rozšlehaným vejcem. Na každý perníček přitiskneme půlku vlašského ořechu. Krok 4: Pečeme 8-10 minut.

Zveřejněno 24. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové perníčky s lipovým medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Yry

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové perníčky s lipovým medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6Yry

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, med, vejce, cukr třtinový, máslo, skořice, soda jedlá, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu