Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec bude nádherně zdobit váš sváteční stůl a bude vám skoro líto ho sníst. Vláčné kynuté těsto je plné povidel a věnec je bohatě sypaný mandlemi.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 55 min

175 min (120 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do 200 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, smícháme se lžící cukru a lžící mouky a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Máslo se sádlem rozpustíme společně v kastrůlku a necháme mírně zchladnout. Krok 3: Mouku prosejeme do zadělávací mísy a přisypeme cukr a sůl. Krok 4: Uprostřed sypké směsi uděláme důlek. Vklepneme do něj žloutky, přidáme rum, citronovou kůru a přepuštěné máslo se sádlem. Pak vlijeme kvásek a postupně zbylé vlažné mléko. Krok 5: Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme 2–3 hodiny kynout. Krok 6: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na obdélník a na střed naneseme povidla (švestková a meruňková). Těsto zavineme, spoje dobře přitiskneme a zahneme dospod. Krok 7: Oba prameny spleteme a spojíme do kruhu (můžeme zafixovat špejlemi). Spletený věnec potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nasekanými mandlemi. Před pečením necháme ještě 20–30 minut nakynout. Krok 8: Pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180 ˚C, pak teplotu stáhneme na 160 ˚C a pečeme ještě 30–35 minut.

TIP: Adventní věnec

Zveřejněno 23. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný adventní věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgwJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněný adventní věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kgwJ

Marie

Suroviny:
mléko, droždí, cukr krupice, mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, sádlo, sůl, žloutek, rum, kůra citronová, povidla švestková, vejce, lupínky mandlové

Přidat fotografie receptu