Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené broskvové kuře

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 1470 min Doba přípravy: 1440 min Doba tepelné úpravy: 30 min

1470 min (1440 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 626 kJ /
389 kcal
Bílkoviny20,06 g
Tuky30,43 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,07 g
Sacharidy8,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna, nebo prsa mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím koření. Krok 2: Do misky vyklepneme vajíčka a přidáme vodu, hořčici, sójovou omáčku, lžíci olivového oleje, osolíme, trochu opepříme a všechno smícháme (rozšleháme) dohromady, do této směsi namočíme kuřecí maso, dáme do lednice na 24 hodin, nebo alespoň přes noc. Krok 3: Pak maso smažíme na oleji, po otočení masa dáme plátek sýra, 1/2 oloupané broskve a na ní další plátek sýra. Aby se nám sýr pěkně roztekl, můžeme chvíli pánev přikrýt.

Zveřejněno 10. 9. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept jsem dostala mailem od své sestry Dáši-je to výtečné!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené broskvové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Q4J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené broskvové kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Q4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

chocolate: chocolate, díky ti;-)

Opět musím pochválit, tohle masíčko je jedním z nejoblíbenějších jídel naší mladé a dnes bude opět na pořadu dne.
Nevěřila bych, ale ta marináda pozvedne oblíbené "hospodské" (a to nemyslím nijak impertinentně;-)) jídlo do jiného levelu.
Přidávám zasloužený třináctý bod.

Danielko, já ti velmi děkuji za tak krásný komentář a mám radost velikou, že jste si pochutnali:yes:

Tak jsem dnes tohle kuratko vyzkousela a musim konstatovat, ze bylo UUUUzasne. Kdyz jsem delala broskvove kure, nikdy jsem maso predem nemarinovala, ale po teto uprave uz nebudu delat jinak. Opravdu fantasticky recept...:-p:yes::yes:. Broskve jsem mela pouze zavarene, ale vubec to nevadilo, posilam obrovsky bodik :-K.

Chocolate(neregistrovaná), moc děkuji za chválu i za vyzkoušení, nám to taky moc chutná;-):-p

chocolate 28. 9. 2010 12:16
Dnes jsem je připravila k obědu, kromě prsou jsem naložila i kýtu, i když ta bývá suchá, dopadlo to výborně a jinak, než s hořčicí už dělat nebudu.Výpek jsem podlila trochou bílého vína a šťávy z broskví, kápla sojovku, lžičku hořčice a lehce zredukovala.
Bibinko, děkuji za super oběd:-K.

Katarínko, moc jsi mě potěšila a jsem ráda, že jste si pochutnali a že jsi to udělala;-)

Bolo to výborné:yes:Je to lepšie ako keď sa to nedá do marinády.Sójovka tomu dá ten správny "říz":-D

Robievam,ale klasiku,bez naloženia v marináde.Určite to vykúšam,vyzerá to výborne.:yes::yes:

To se mi moc líbí:-p:yes: 7.

Znám a dělám,vždycky ale s kompotovanou broskví,protože šťavnaté broskve nekoupíš...:-p:-p:-p:yes::-D:-D

Výbušná, ano,ano živů broskev a ještě k tomu z našeho stromu,jsou měkoučké a krásně se loupají.

Eli, broskve klidně kompotované použij, šlo by to i bez ní, nebo s jiným ovocem, na které nemáš alergii, ale ta broskev víš, ta tomu dodá fakt dobrej šmak:-p

No, to je něco. Tak něco podobného se dělalo v restauraci pod názvem "peach", ale nebylo to naložené v té marinádě, na maso šla šunka, pak broskev-kompotovaná a pak sýr a dalo se to prohřát do mikra. Ta broskev na tom vypadala, jako veliké volské oko. A ty máš plus, samozřejmě;-):yes::yes:

Jen otevřu stránky, už tu na mě kouká ovoce :-p a masíčko :-p:-p;-), sice obdobně dělám, ale určitě vyzkouším tenhle způsob!!:yes::yes:

Vypadá to moc dobře... Já sice syrové broskve kvůli alergii nemůžu, ale myslím, že s kompotovanými to bude chutnat stejně dobře, ne-li lépe...:-)
Recept v podstatě znám, ale s těmi vejci a hořčicí je to novinka... Zkusím, Ď.

ty si tam davala bibi zivu broskynu? btw...krasne fotky

Bibinko, tak přesně tohle jídlo jsme měli s manželem na svatbě k obědu.Hrozně nám to chutnalo a já jsem to i párkrát udělala.Ale nemělo to tu správnou chuť.Takže zkusím masíčko naložit a třeba to konečně trefím.Pak dám vědět.A mimochodem dnes jsem vařila tvůj receptík (Aténská jehla) a bylo to dobroučké.Měla jsem vždy problém že jsem měla tuhé maso a statní suroviny už byly vysušené, ale tohle bylo moc dobré.:-*

Tématické fráze:
naložené kuřecí maso, naložené kuře, kuřeci prsa s broskvy, kure s broskvy, kuřecí maso s broskvy, kuře s broskví a sýrem, kuře naložené, naložená kuřecí prsa, kure s broskvi, kureci s broskvy, kureci prsicka s broskvy, kuřecí na broskvy, kuřecí prsa na broskvy, nalozeny kure, kuřecí maso naložené, kuřecí plátek s broskvý, broskvová omáčka, recepty na kuřecí prsa s broskví, nalozene kureci platky, kure na broskvy

Suroviny:
stehno kuřecí, broskve, hořčice, sýr plátkový, omáčka sojová, vejce, koření grilovací, voda, olej, olej olivový, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu