Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí kostky se zeleninou

V zimních měsících přijdou vhod sytá a horká jídla, nejlépe připravovaná v jednom hrnci. Dušené hovězí kostky se zeleninou jsou šťavnaté a maso se na talíři krásně rozpadá. Pokrm podáváme s přílohou dle vaší chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 120 min

130 min (10 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Cibuli rozkrojíme napůl, odkrojíme konec a sundáme celou půlku slupky. Cibuli poté nasekáme podle potřeby nahrubo nebo najemno a necháme na rozehřátém tuku zezlátnout. Krok 3: Rychleji se cibule začne smažit, když ji mírně osolíme a mícháme jen občas než začne zlátnout. Poté mícháme nepřetržitě až do požadované tmavé barvy - nespálíme. Krok 4: Cibuli odsuneme ke kraji a doprostřed dáme kostky masa. Maso důkladně opečeme ze všech stran, přidáme rajčata, koření, promícháme a dle potřeby podlijeme. Krok 5: Přivedeme k varu, snížíme teplotu na minimum a zakryté dusíme cca 1,5 -2 hodiny podle druhu masa za občasného podlití a promíchání. Krok 6: Cuketu nakrájíme na čtvrtkolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 7: Když je maso téměř měkké přidáme papriky a cuketu. Krok 8: Dodusíme do změknutí masa tak, aby zelenina nebyla rozvařená. Dle chuti dosolíme a odstraníme bobkový list i kuličky koření. Podáváme s těstovinami, knedlíky nebo s chlebem dle chuti.

TIP: Dušené maso - nejlepší recepty

Zveřejněno 23. 11. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Kdo má může udělat v PH , kdo nemá nejlépe udělá v troubě. Čím déle se bude maso dělat tím bude lepší. Cibuli lehce zbavíme slupky když ji rozkrojíme odřízneme konec kde byly kořínky a sloupneme celou půlku naráz. Pokud někdy pálí oči při krájení - stačí vzít do úst 1 bílý tiktak, mentos, nebo mentolová žvýkačka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí kostky se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRj1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí kostky se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso hovězí, sůl, pepř mletý, cibule, bobkový list, koření nové koření, sádlo, mouka hladká, rajče sekané, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cuketa

Přidat fotografie receptu