Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bagety k snídani se semínky

Čerstvé pečivo ke snídani je k nezaplacení. Domácí křupavé bagety se semínky potěší celou vaši rodinu. Dle podrobného receptu je zvládnete bez problému připravit a výsledek bude vždy dokonalý.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Foxinka Foxinka

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min + doba kynutí

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj dáme lžičku cukru, 50 ml vlažné vody a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, zhruba 10-15 minut. Krok 2: Přidáme zbytek vody, olej, sůl a semínka. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynout. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Pak vyválíme 3 podlouhlé válečky, pokud máme formu na bagety, dáme je tam, jinak položíme na připravený plech. Pod utěrkou necháme ještě chvíli kynout. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C, na vložíme starý pekáč. Před vložením do trouby bagety příčně nařízneme, lehce orosíme vodou (používám rozprašovač). Krok 5: Pak pracujeme rychle, aby neuteklo teplo z trouby. Vložíme bagety, do pekáče nalijeme cca 100 ml studené vody (kvůli kůrce) a zavřeme rychle troubu. Bagety pečeme cca 20-25 minut.

TIP: Domácí pečivo - oblíbené recepty

Zveřejněno 23. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety k snídani se semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv9z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bagety k snídani se semínky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRv9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, voda, cukr, sůl, olej, voda

Přidat fotografie receptu