Bagety k snídani se semínky
Čerstvé pečivo ke snídani je k nezaplacení. Domácí křupavé bagety se semínky potěší celou vaši rodinu. Dle podrobného receptu je zvládnete bez problému připravit a výsledek bude vždy dokonalý.
Postup přípravy
Krok 1: Prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj dáme lžičku cukru, 50 ml vlažné vody a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek, zhruba 10-15 minut.
Krok 2: Přidáme zbytek vody, olej, sůl a semínka. Vypracujeme těsto a necháme cca 1 hodinu kynout.
Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Pak vyválíme 3 podlouhlé válečky, pokud máme formu na bagety, dáme je tam, jinak položíme na připravený plech. Pod utěrkou necháme ještě chvíli kynout.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C, na vložíme starý pekáč. Před vložením do trouby bagety příčně nařízneme, lehce orosíme vodou (používám rozprašovač).
Krok 5: Pak pracujeme rychle, aby neuteklo teplo z trouby. Vložíme bagety, do pekáče nalijeme cca 100 ml studené vody (kvůli kůrce) a zavřeme rychle troubu. Bagety pečeme cca 20-25 minut.
Zveřejněno 23. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bagety k snídani se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRv9z
Moje poznámka
Bagety k snídani se semínky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRv9z
Nejnovější recepty
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 4 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 6 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
stepna před 22 sekundami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 1 hodinou
Květákový mozeček
HanaVl před 2 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 2 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 2 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 2 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 4 hodinami
Krkovička z trouby
jtrecepty před 4 hodinami
Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou
David@ před 5 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
cukr,
sůl,
olej,
voda
Komentáře