Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně

Kuřecí roláda, plněná medvědím česnekem, sýrem a mrkví, pečená ve vepřové bláně, udělá velkou parádu při svátečním či nedělním obědě. Příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek stojí rozhodně za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení v lednici

95 min (35 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme maso na roládu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na hrubo. Krok 2: Maso umeleme na masovém mlýnku, v míse dobře promícháme s cibulí, česnekem, sýrem, vodou, vejcem, pepřem a solí. Krok 3: Zahustíme hladkou moukou, masovou hmotu překryjeme proti okorání mikrotenový sáčkem a mísu dáme na noc do lednice. Krok 4: Druhý den cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Pekáč posypeme cibulí. Mrkev a sýr nastrouháme nahrubo. Krok 5: Na mírně navlhčenou pracovní desku kuchyňské linky položíme potravinovou fólii o velikosti 40x30 cm. Krok 6: Masovou hmotu promícháme a navlhčenýma rukama ji na fólii vytvarujeme do tenkého obdélníkového tvaru. Krok 7: Plát masa poklademe anglickou slaninou, kterou klademe přes sebe, posypeme sýrem a mrkví. Krok 8: Poklademe listy medvědího česneku (nebo horkou vodou spařenými listy špenátu) a pomocí fólie zamotáme do rolády. Krok 9: Na pracovní desku kuchyňské linky rozprostřeme vepřovou blánu a na ni roládu z fólie opatrně vymotáme. Krok 10: Blánu na kratších okrajích přeložíme na roládu, tak jako okraje u závinu, a celou roládu zavineme do blány. Roládu ještě navlhčenýma rukama na lince dotvarujeme, uhladíme a dáme do připraveného pekáče. Krok 11: Malinko podlijeme a za občasného přelití výpekem pečeme na 170°C 50-60 minut, podle typu trouby. Krok 12: Podáváme teplé s bramborovou kaší, nebo studenou s čerstvou zeleninou.

TIP: Čím naplnit masovou roládu?

Zveřejněno 23. 11. 2024

Poznámka autorky Anna Kocikova

Výpek můžeme slít do skleničky, po ztuhnutí namazat na chleba a posypat drobně nakrájenou cibulí. Místo mrkve je dobrá i dýně hokaido nebo sterilované sladkokyselé zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vgN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2vgN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, sýr tvrdý, vejce, voda, mouka hladká, cibule, česnek, pepř mletý, sůl, slanina anglická, sýr tvrdý, mrkev, list medvědího česneku, blána tuková vepřová, sádlo, cibule, voda

Přidat fotografie receptu