Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché burger bulky

Základem dobrého hamburgeru není pouze maso, ale také krásně nadýchaná a čerstvá bulka, hojně posypaná sezamem. Váš domácí burger tak dostane zcela jiný rozměr chuti a vy se nebudete moct dočkat, až jej ochutnáte.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Snadný

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 15 min

135 min (120 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

12 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy dáme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a promícháme. Krok 2: Máslo rozpustíme v mikrovlnce. K mouce přidáme sůl, mléko, a vlažné máslo. Zpracujeme v hladké, nelepivé těsto. Krok 3: Do jiné misky nalijeme vařicí vodu, do vody vložíme misku s těstem, zakryjeme utěrkou a necháme 1-1,5 hodiny kynout na teplém místě. Krok 4: Po vykynutí těsto rozdělíme na 8-12 kousků, vypracujeme bulky, opět zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout zhruba 45 minut. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 6: Bulky přemístíme na připravený plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme na 200 °C 15 minut.

TIP: Co všechno patří do hamburgeru?

Zveřejněno 23. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché burger bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché burger bulky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYRjr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, máslo, mléko, voda, cukr, sůl, vejce, semínka sezamová

Přidat fotografie receptu