Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybičky z lineckého mandlového těsta

Nechte se unést jemnou chutí lineckého těsta s mandlovým nádechem, které v podobě malých rybiček tvoří dokonalou souhru s lahodným krémem. Ideální vánoční cukroví, které okouzlí na pohled i na chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 20 min

130 min (110 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 30 kusů

30kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krém: Máslo a oba cukry vyšleháme do pěny, přidáme mandle a zamícháme. Krok 2: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a necháme 60 minut v chladu odpočinout. Krok 3: Z těsta vyválíme plát 3 mm silný, vykrájíme tvary rybiček a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 7 minut. Krok 4: Když vychladnou, vždy dvě rybičky spojíme k sobě krémem. Krok 5: Čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Podle potřeby naředíme kouskem tuku, aby byla dostatečně tekutá. Polovinu bílé barvy obarvíme na zeleno. Krok 6: Vrchní část rybičky namočíme do mléčné čokolády a ihned začneme zdobit. Na těle rybičky (kromě hlavy) uděláme čárky směrem od hřbetu k břichu. Nejdříve hnědá, dále zelená, bílá, hnědá, zelená, bílá, hnědá bílá. Ihned, ještě na tekuté čokoládě uděláme párátkem několik tahů, přes čárky, od hlavy k ocasu, vždy kousek od sebe. Nakonec vyznačíme oko.

Zveřejněno 25. 11. 2024

Poznámka autorky Handour

Čokoláda musí být stále dostatečně tekutá (musíme ji přihřívat).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičky z lineckého mandlového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybičky z lineckého mandlového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6wEE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, mandle mleté, cukr vanilkový, žloutek, kůra citronová, koření hřebíček, skořice, máslo, cukr moučkový, mandle loupané, cukr vanilkový, čokoláda mléčná, čokoláda tmavá, čokoláda bílá, omega, potravinářské barvivo gelové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu