Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kapr se zlatými šupinami

Rybí maso by dle doporučení lékařů mělo být součástí našich jídelníčků častěji než jednou týdně. Obsah zdraví prospěšných látek, chutnost i vzhlednost hotového pokrmu jsou předpoklady toho, že vás za rybu na talíři rodina pochválí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby osolíme, posypeme kmínem a necháme hodinu odležet. Krok 2: Těstíčko: Do mléka přidáme vajíčka, škrob, mouku, sůl, pepř. Zamícháme a necháme půl hodiny odstát. Krok 3: Porce ryby namočíme do těstíčka a obalíme je v lupíncích, které dobře přimáčkneme. Obalené porce krátce (2 - 3 minuty) smažíme na ne příliš rozpáleném oleji, aby se nespálily lupínky. Předsmažené kousky dáme na plech a dopečeme 10-15 minut v troubě při teplotě 90 °C. Krok 4: Jako přílohu podáváme bramborový salát, nebo vařené brambory.

TIP: Jak na řízky z kapra

Zveřejněno 25. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se zlatými šupinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkn0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se zlatými šupinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkn0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, vejce, mouka hladká, škrob, mléko, lupínky kukuřičné, sůl, kmín mletý, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu