Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený kapr se zlatými šupinami

Kapra u nás připravujeme obvykle jen období vánočních svátků a je to velká škoda. Pokud nepodceníte čištění a úpravu masa před jeho přípravou, bude vás na talíři čekat opravdová lahůdka. Kapří filety smažené v corn flakes jsou jasným důkazem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba marinování

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Porce ryby osolíme, posypeme kmínem a necháme hodinu odležet. Krok 2: Těstíčko: Do mléka přidáme vajíčka, škrob, mouku, sůl, pepř. Zamícháme a necháme půl hodiny odstát. Krok 3: Porce ryby namočíme do těstíčka a obalíme je v lupíncích, které dobře přimáčkneme. Obalené porce krátce (2 - 3 minuty) smažíme na ne příliš rozpáleném oleji, aby se nespálily lupínky. Předsmažené kousky dáme na plech a dopečeme 10-15 minut v troubě při teplotě 90 °C. Krok 4: Jako přílohu podáváme bramborový salát, nebo vařené brambory.

TIP: Jak na řízky z kapra

Zveřejněno 25. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se zlatými šupinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkn0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený kapr se zlatými šupinami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xkn0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, vejce, mouka hladká, škrob, mléko, lupínky kukuřičné, sůl, kmín mletý, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu