Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční sněhové pečivo

Jednoduché, ale velmi pěkné vánoční cukroví, ve kterém využijeme přebytečné bílky. Bílky stačí důkladně ušlehat s cukrem a poté zdobicím sáčkem vytvarovat stromečky a upéct. Ještě hezčího vzhledu dosáhneme použitím barviva a jedlých ozdob.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme vodní lázeň. Bílky, špetku soli a cukr šleháme ve vodní lázni, dokud se cukr úplně nerozpustí. To poznáme, když hmotu dáme mezi prsty a necítíme krystalky.  Krok 2: Pak mísu s hmotou odstavíme a šleháme, dokud hmota nemá pokojovou teplotu. Můžeme ji obarvit potravinářkou gelovou barvou. Pak ji plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem . Stromečky stříkáme od špičky, až po kmínek. Můžeme je dozdobit libovolnými jedlými ozdobami. Krok 3: Sušíme v troubě při teplotě 100 °C asi 60 minut. Skladujeme v uzavřené dóze mino lednici.

TIP: Další tipy na bílkové cukroví

Zveřejněno 26. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční sněhové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvWz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční sněhové pečivo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvWz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, sůl, potravinářské barvivo gelové,

Přidat fotografie receptu