Vánoční sněhové pečivo
Jednoduché, ale velmi pěkné vánoční cukroví, ve kterém využijeme přebytečné bílky. Bílky stačí důkladně ušlehat s cukrem a poté zdobicím sáčkem vytvarovat stromečky a upéct. Ještě hezčího vzhledu dosáhneme použitím barviva a jedlých ozdob.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme vodní lázeň. Bílky, špetku soli a cukr šleháme ve vodní lázni, dokud se cukr úplně nerozpustí. To poznáme, když hmotu dáme mezi prsty a necítíme krystalky.
Krok 2: Pak mísu s hmotou odstavíme a šleháme, dokud hmota nemá pokojovou teplotu. Můžeme ji obarvit potravinářkou gelovou barvou. Pak ji plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem . Stromečky stříkáme od špičky, až po kmínek. Můžeme je dozdobit libovolnými jedlými ozdobami.
Krok 3: Sušíme v troubě při teplotě 100 °C asi 60 minut. Skladujeme v uzavřené dóze mino lednici.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Moje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Nejnovější recepty
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 11 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno 25. 11. 2024 18:43
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno 25. 11. 2024 18:20
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno 25. 11. 2024 18:11
Parmazánové košíčky
Přidáno 25. 11. 2024 18:00
Rybičky z lineckého mandlového těsta
Přidáno 25. 11. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí nudličky s houbami - GlutenFree
Moanka před 26 minutami
Litý perník
Lelilie před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Jaanis před 4 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 5 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 7 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 8 hodinami
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Lennulinka před 8 hodinami
Koprová omáčka
lunav1 před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
ZuzaPar před 13 hodinami
Hovězí roštěná
Elivet před 23 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
potravinářské barvivo gelové,
Komentáře