Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné kokosky

Krásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a zavařeninou se na jazyku jen rozplyne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 40 min

120 min (80 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 24 kusů

24kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na vál nasypeme hladkou mouku, jeden vanilkový cukr a 50 g moučkového cukru. Přidáme Heru, žloutek a rukama zpracujeme těsto. Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na střední teplotu a plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku a vykrájíme z ní kolečka s vlnkovaným okrajem. Dáme je na plech a upečeme. Krok 4: V míse vyšleháme bílky a po lžících přidáme druhý vanilkový cukr a krupicový cukr. Krok 5: Nakonec vmícháme jablečnou přesnídávku a strouhaný kokos. Těsto nabíráme lžičkou a na plech s pečicím papírem tvoříme menší hromádky.  Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Upečené kokosky sundáme z plechu a necháme je vychladnout. Krok 6: Máslo vymícháme do pěny s kakaem a moučkovým cukrem. Po kapkách vmícháme rum. Vychladlá kolečka potřeme kakaovým krémem, rybízovou zavařeninou a přiklopíme kokoskou. Spodek namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout. 

TIP: Další osvědčené recepty na kokosky

Zveřejněno 28. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQL1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné kokosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADQL1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr vanilkový, cukr moučkový, tuk hera, žloutek, bílek, cukr vanilkový, cukr krupice, přesnídávka jablečná, kokos strouhaný, zavařenina rybízová, máslo, cukr moučkový, kakao, rum, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu