Plněné kokosky
Krásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a zavařeninou se na jazyku jen rozplyne.
Postup přípravy
Krok 1: Na vál nasypeme hladkou mouku, jeden vanilkový cukr a 50 g moučkového cukru. Přidáme Heru, žloutek a rukama zpracujeme těsto.
Krok 2: Troubu včas vyhřejeme na střední teplotu a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku a vykrájíme z ní kolečka s vlnkovaným okrajem. Dáme je na plech a upečeme.
Krok 4: V míse vyšleháme bílky a po lžících přidáme druhý vanilkový cukr a krupicový cukr.
Krok 5: Nakonec vmícháme jablečnou přesnídávku a strouhaný kokos. Těsto nabíráme lžičkou a na plech s pečicím papírem tvoříme menší hromádky. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Upečené kokosky sundáme z plechu a necháme je vychladnout.
Krok 6: Máslo vymícháme do pěny s kakaem a moučkovým cukrem. Po kapkách vmícháme rum. Vychladlá kolečka potřeme kakaovým krémem, rybízovou zavařeninou a přiklopíme kokoskou. Spodek namočíme v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQL1
Moje poznámka
Plněné kokosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ADQL1
Nejnovější recepty
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno před 1 hodinou
Marmeláda z mochyně
Přidáno před 4 hodinami
Marmeláda z liči rajčátek
Přidáno před 4 hodinami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
Přidáno před 7 hodinami
Kmínové tyčinky
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
Přidáno 27. 11. 2024 14:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Svařák 3x jinak. Překvapte své blízké na vánočních trzích pozváním na vlastní vyladěný svařák, radí národní someliérka
Felix Slováček se na Vánoce těší, ale s přípravou jídla moc nepomáhá: Jsem jen konzument, přijdu a všechno sežeru, říká
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné perníčky s ledovou polevou
Verka22 před 48 sekundami
Pohanková kaše se skořicí
Wikki před 1 hodinou
Losos na bylinkovém másle
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 2 hodinami
Brokolicová polévka
wimra před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Verka22 před 19 hodinami
Vepřové výpečky II
Aknytsirk před 20 hodinami
Sádlo z trouby bez míchání
Tessyie před 20 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Rozmarynka před 21 hodinami
Jogurtová bábovka II
habis před 22 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
tuk hera,
žloutek,
bílek,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
přesnídávka jablečná,
kokos strouhaný,
zavařenina rybízová,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum,
poleva čokoládová
Komentáře