Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a citrusovou šťávou.
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme rozinky či švestky v alkoholu.
Krok 2: Všechny suché ingredience a sušené ovoce smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, sádlo, melasu, alkohol a šťávu z obou citrusů. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn mísy. Těsto necháme přikryté uležet přes noc.
Krok 3: Po odležení dáme těsto nejlépe do kulaté formy, aby bylo cca 2-3 cm vysoké - při pečení ještě nabyde. Ozdobíme oloupanými mandlemi a pečeme na 170 °C 20-25 minut.
Krok 4: Po upečení a vychladnutí vyndáme perník z formy a zabalíme do celofánu a alobalu a necháme dva týdny odležet. Konzumovat ho ale můžeme okamžitě.
Zveřejněno 28. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Moje poznámka
Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEQJ9
Nejnovější recepty
Štěpánská vepřová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Marmeláda z mochyně
Přidáno před 17 hodinami
Marmeláda z liči rajčátek
Přidáno před 17 hodinami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
Přidáno před 20 hodinami
Kmínové tyčinky
Přidáno 27. 11. 2024 18:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Svařák 3x jinak. Překvapte své blízké na vánočních trzích pozváním na vlastní vyladěný svařák, radí národní someliérka
Felix Slováček se na Vánoce těší, ale s přípravou jídla moc nepomáhá: Jsem jen konzument, přijdu a všechno sežeru, říká
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím
Elivet před 4 hodinami
Ořechová roláda s mascarpone krémem
wimra před 7 hodinami
Bramborová savojská polévka
wimra před 7 hodinami
Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem
wimra před 8 hodinami
Rajská omáčka
Darwin před 11 hodinami
Plněné perníčky s ledovou polevou
Verka22 před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
Wikki před 14 hodinami
Losos na bylinkovém másle
Kdyzjehlad před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 15 hodinami
Brokolicová polévka
wimra před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr třtinový,
melasa,
soda jedlá,
sůl,
pomeranče,
citron,
víno portské,
sádlo,
máslo,
koření,
rozinky,
alkohol,
kůra citronová kandovaná,
mandle loupané
Komentáře