Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)

Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a citrusovou šťávou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

xgajovak

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení přes noc

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení přes noc)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Předem namočíme rozinky či švestky v alkoholu. Krok 2: Všechny suché ingredience a sušené ovoce smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, sádlo, melasu, alkohol a šťávu z obou citrusů. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn mísy. Těsto necháme přikryté uležet přes noc. Krok 3: Po odležení dáme těsto nejlépe do kulaté formy, aby bylo cca 2-3 cm vysoké - při pečení ještě nabyde. Ozdobíme oloupanými mandlemi a pečeme na 170 °C 20-25 minut. Krok 4: Po upečení a vychladnutí vyndáme perník z formy a zabalíme do celofánu a alobalu a necháme dva týdny odležet. Konzumovat ho ale můžeme okamžitě.

TIP: Vánoční zvyky v různých zemích

Zveřejněno 28. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQJ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Madeirský vánoční perník (Bolo de mel)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEQJ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr třtinový, melasa, soda jedlá, sůl, pomeranče, citron, víno portské, sádlo, máslo, koření, rozinky, alkohol, kůra citronová kandovaná, mandle loupané

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu